Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Våren närmar sig

 

varje dag den sista tiden

har jag tagit promenader

korta och längre

 

i solen som värmt så gott

när kylan bedarrat

har jag låtit solen

värma mig

 

vänt mitt ansikte mot solen

så mina eksem som vilat

när det varit grått och mulet

nu är dom röda stora

vad gör det

när känslan att våren är på väg

är så underbart att känna

 

jag har gått på välkända stigar

upptäckt nya

njutit av dagarna som varit

trots att vinden ibland

har varit kall

 

piskat mitt ansikte när jag

haft motvind

njutit när jag haft den i ryggen

då har mina steg varit lätta

 

jag har njutit av dagarna som varit

trots att förkylningen som

drabbat mig

gjort allt för att jag

ska stanna inne

ingen feber då har gått ut

tagit dagen som den kommit

 

stannat hos hundarna

ett par tre timmar

varje vardag

hittat nya vägar att gå

när det blivit tid

att gå hem

 

ni som säger

att jag ska längre

ta i mera

gå snabbare

 

er lyder jag inte

jag går i min egen takt

det är då jag mår bra

kan stanna

lyssna

till fåglarnas vår konserter

 

se ut över nejden

ana dom blånande bergen

i fjärran

 

jag tar hand om mitt liv

gör det bästa

av det jag har

 

så det är inte alltid

ni läkare vet bäst

vad som är

det bästa för mig

 

solen lyser även i dag

när kylan lagt sig

det blivit varmare

så går jag ut igen

lyssnar till fåglarna

till våren

som kommer närmare

för varje dag

 

 

anits 10 mars 2013

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-03-10 10:41



Bookmark and Share


  Havsbris
säger du och säger kalender,
men min kropp känner inte igen
tiden som går ,,,

naturens mirakler och
gåvor :P
2013-03-13

  ULJO
Underbar läsning
2013-03-11

  Lars Hedlin
Mycket fint att se alla förändringar i naturen nu...
2013-03-11

  ResenärGenomLivet VIP
Härlig känsla i orden...våren nalkas...
2013-03-10

  Anya VIP
Blir glad av diktarjagets beslutsamhet och möte med våren. Tycker bildens blånad är vacker.
2013-03-10

  Bibbi VIP
Tack för Din fängslande skildring!

Kramar om!//Bibbi
2013-03-10

    ej medlem längre
fin text..gillas!
2013-03-10

  poetryGirl
Våren är på väg och det är så härligt
2013-03-10
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP