Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julefrid

Tidernas skiften, mörker och ljus,
de ger oss att hoppet förläna,
det hopp som i hjärtat bo.

De ger oss att finna en tro,
att låta den växa och tjäna,
till styrka för andra i deras själsliga hus.

De mörker som tidvis råda,
förmår ej att hålla sin kraft,
ty ljuset det kommer alltid åter.

Som hämnare till ondskans försåter,
ock till de som ljuset ej haft,
med styrka det låter sig bebåda!

Så ta av ert ljus, i mörkan tid,
tänd så ett, och så ett till,
och snart ni kanske märker.

Det när sig själv och förstärker,
som ljusets och kärlekens sigill,
låt lysa jul och nyårsfrid.




Bunden vers (Rim) av Unikum VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-11 23:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Unikum
Unikum VIP