Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


När tystnaden bryts

  

det är tyst lugnt

det känns som om

jag vore ensam i huset

 

utanför mitt fönster

är det också lugnt

lugnare än på länge

 

trots att det är fredag

dom dagar det ofta är

ett väldigt åkande

 

fram och tillbaka efter vägen

det kanske är lugnet före

stormen tänker jag går jag

sitter vid köksbordet

 

läser i min bok som är både

tung och stor den passar

bäst att sitta vid köksbordet

och läsa

 

plötsligt hör jag hur det smäller

det låter som ett skott, men bara

ett, ser ut igenom fönstret

 

då ser jag vad som hänt

killen som alltid tar fart

gör en handbromssväng

för att få den sin plats med

bilen utmed vägen

 

han sitter kvar i bilen

ser ut som han tagit upp

telefonen och ringer

så stiger han ur

 

kollar sin bil

där har hela kofångaren släppt

han försöker sätta fast den

det går inte

 

så går han över vägen

kollar knuten

som bilen träffade

en bit har slitits loss av hörnet

 

jag tänker hoppas ledningen

som går där har klarat sig

 

så går killen tillbaka

över vägen

försöker få fast kofångaren igen

det går inte

 

då slänger han upp den på gräsmattan

utanför min altan

och där ligger den än

sen snart en vecka tillbaka

 

anits 12 mars 2013

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-03-12 10:14



Bookmark and Share


    sunnanvind
Tålmodigheten ska det vara.
2013-03-20

    sunnanvind
Tålodigheten själv är du...
2013-03-20

  Michaela Dutius
Vilken nonchalans du beskriver!
2013-03-16

  Eva Helene VIP
Hoppsan - det var ett snabbt "uppvaknande" du fick ur din fridsamma stund! Målande beskrivet!
2013-03-16

  ULJO
Stark text som går in på djupet, fin bild också
2013-03-16

    ej medlem längre
Lite humor också!
2013-03-13

  Havsbris
du målar så bra livets stunder
och man vill läsa mer och
drömma sig i din värld,
så fina bilder och rader <3
2013-03-13

  aol
en likgilig typ, man blir arg,
2013-03-12

  Lars Hedlin
Starkt skrivet ...
2013-03-12

  ResenärGenomLivet VIP
Han kunde väl ha tagit den med sej...någon kunde kanske hjälpt honom att sätta fast den igen...det blir ju mycket dyrare att köpa en ny...jaja, sånt händer...fint berättat...
2013-03-12

  Larz Gustafsson VIP
Hänsynslös typ.
2013-03-12

  Anya VIP
Åhh så irriterande med den där typen av människor. Man blir arg!
2013-03-12

  Piann VIP
Bra skildrat.
2013-03-12

    ej medlem längre
mycket fint textat!
2013-03-12

    Yarissa
Bra beskrivet på människors nonchalans!
2013-03-12

  Bibbi VIP
Så fängslande berättat.
2013-03-12
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP