Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto på en av hästarna i hagen som jag går förbi ibland


Tisdag morgon 12 mars 2013

 

det är tidig tisdag morgon

jag vaknar av att smäller

någonstans i huset

det gör att jag blir

klarvaken

 

så hör jag två skarpa signaler

på dörren skyndar mig för att

se vem det är som är uppe

så tidigt klockan är strax efter

sex

 

undrar om det hänt något ?

 

jag är snabbt vid dörren

kollar genom tittögat

kan inte se någon

det brukar synas i dörrens fönster

när någon går ut

 

jag går drar upp persiennen

det är gråmulet och fjorton grader kallt

det lockar mig inte till en tidig

promenad

 

istället går jag ut i köket

gör mig en kopp kaffe

medan jag väntar på att det

ska bli färdigt ser jag ut över

nejden

 

 drömmer om varma soliga dagar

 när jag kan sitta under parosellet

på min altan och njuta av dagar

som kommer

 

kaffet är färdigt

jag tar med en mugg kaffe

till sängen ställer den på

pallen som jag har där

bredvid sängen

 

det står inte på förrän kaffet

är urdrucket och jag lägger mig

tillrätta i sängen ser ut genom

fönstret

 

jag måste ha slumrat till

för nästa gång jag tittar ut

kan jag ana solen den är på

väg upp långt där borta i fjärran

 

förhoppningsvis blir det

ännu en solig dag

att få njuta av

 

 

anits 12 mars 2013




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-03-13 00:29



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Så fint i ord och bild!
2013-03-18

  Michaela Dutius
Skön morgon - med eftertanke och klarhet skildrad!
2013-03-16

  Bibbi VIP
Fängslande verkligen.
2013-03-13

  Christine Sabel
Men...vem ringde på dörren?
2013-03-13

  Lars Hedlin
Vackert beskriver du morgonen....
2013-03-13

    ej medlem längre
Du har det så fint!
2013-03-13

  Havsbris
blev nästan en roman
den lilla berättelse <3

blev fast till slutet,
så fint det utvecklades
till mjuka rader av värm
och ro :P
2013-03-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP