Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnet är kort

Politikerna har bestämt
att alla ska välja
och vara sin egen lyckas smed

Iden om den allmänna välfärden
lyfte dåtidens fattiga
in i Folkhemmet

De som skördat från folkhemsbygget
har idag blivit en besutten medelklass
som är förvirrad av klassresan

De ser samhället
med andra ögon
och i sin iver att förändra
glömmer de ursprunget

Minnet är kort
alldeles för kort...




Fri vers av AA VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-14 00:39



Bookmark and Share


    glasa VIP
så känsligt
STARKT
och bra förklarat
2013-03-14
  > Nästa text
< Föregående

AA VIP