Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Faiblesse


Kvinnor

Kvinnlig service.

Jag har en egenhet som jag sällan talar om. Jag håller helst tyst om den av rädsla för att bli missförstådd. Det är så att jag föredrar kvinnliga expediter, kvinnliga frisörer, kvinnliga sjuksköterskor (!), kvinnliga läkare, öht kvinnor överallt. Det har bara blivit så. Jag har träffat jämnåriga med samma faiblesse. Det finns inga sexuella undertoner, jag fantiserar inte om att få se min sköterska naken eller i sexig negligé.
Vad kan man tänka ut för invektiver om en sådan som jag? Gubbsjuk? Sexfixerad? Dement? I dessa dagar skall ju allting vara sexrelaterat. Inte utan att man grips av leda.
För ett antal år sedan seglade problem upp med muslimska flickor som antagits till sjuksköterskeutbildningen men som satt villkor för att ta utbildningen. De krävde garantier för att slippa behandla manliga patienter. Givetvis omöjligt att gå till mötes. Sedan fanns det muslimska skolgossar som kände sig förödmjukade av att lärarna voro kvinnor. (Enkel lösning, som ingen tänkte på då: Åk hem till fäderneslandet och ta värvning. I armén kan du få fler manliga instruktörer än du någonsin kan önska. Armén är inte rolig i något land.)
Skulle jag kräva att få kvinnlig betjäning överallt, vore jag inte klokare än ovan nämnda personer. Jag får nöja mig med, att om val gives, föredra kvinnor framför män.Varför? Ja, varför? Bra fråga.




Övriga genrer av Rune Thorsell
Läst 669 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-03-16 19:58



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Paradoxen är väl till sin natur, att skriva väl om djur, bara som motsatt mena, sig ha en sådan bena, som kallas tur i otur?
2017-09-08

  Bodil Sandberg VIP
frågetecken väck
2013-11-02

  Bodil Sandberg VIP
Härliga intressanta funderingar du får mej alltid att begrunda - jag föredrar också kvinnor typ är de oftast bara helt enkelt lättare att prata med mjukare och mer hörsamma

Fin skrift käraste Runisen?
2013-11-02

    ej medlem längre
Man slipper tuppfäktningen som allt för många män drar igång när de känner att de befinner sig i underläge och måste testa "motståndaren". Och allt för många män inom service- och vårdyrken verkar känna sig i underläge när de har en manlig kund/patient...
2013-09-27

  Eva Langrath VIP
Mänskliga funderingar
2013-05-24

  aol
tänker själv lite som du, bra skriftat, tack för att du delar med dej,
2013-05-23

  © anakreon VIP
Även jag föredrar i de flesta situationer kvinnor.
De är ömmare, vänligare, ambitiösare och dessutom ofta vackrare att se på.
Huruvida detta gör mig till en gubbsjuk åldring med sexuella drömmar eller ej struntar jag fullständigt i.
Faktum kvarstår likafullt
till min glädje och tacksamhet.
Calle
2013-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Rune Thorsell
Rune Thorsell