Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jesus var inte så dålig han heller. Men han fick åtminstone en chans att försvara sig.


Vem är egentligen martyrernas martyr?

Tiden går. Redan år 1643 e. H. Hypatia Kreonsdotter föddes ”år 370” (påvlig tideräkning) och dog ”år 415” (simile). Hon blev visserligen inte pryglad och korsfäst men man släpade henne ur hennes vagn, tog henne till en kyrka där man skrapade köttet från benen med skarpslipade ostronskal, staplade likdelarna på kyrkbacken och brände dem.
Förutom att hon var lysande vacker, var hon en briljant matematiker, filosof och efterfrågad rådgivare i frågor om sex och samlevnad.
Jag föredrar att datera mina brev år xxxx e.H. Nu har jag 1643. Ni som är mer bibliskt lagda, fortsätt skriva 2013; jag är religiöst tolerant, i motsats till många jag mött.




Prosa av Rune Thorsell
Läst 549 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-01-05 14:03



Bookmark and Share


  Elwania
mycket intressant det där med martyrer Själv har jag alltid funderat på hur
dessa genomgår en intensiv inre kamp om för och emot sin egen övertygelse
och naturligtvis speglar ju detta upp som allt annat gör i livet.
Vad skulle hänt om dom var till fullo i ett "JA" till vad dom ville förmedlar

2013-01-06

  Eva Langrath VIP
Människans ondhet i full blom under täckmantel av att vara Guds redskap. Svårt att förstå hur de kunde tro att "älskar din nästa så som dig själv" betydde att de utförde så fasansfulla gäriningar som du beskriver.
2013-01-05

  Lavinia Röd
En vidrig historia som visar vad religiösa fanatiker (denna gång kristna munkar) kan åstadkomma.
2013-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Rune Thorsell
Rune Thorsell