Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var ett jävla tjat om Gud

-Det var ett jä... tjat om Gud

Har du överhuvudtaget

Några bevis?



-Nä

Bara en lång rad indicier

Och jag får fler

Hela tiden

Men bevis





Ok

Nämn ett

Bara ett

Starkt indicium

På att det skulle finnas

Någon slags Gud



-Visst

Detta är ett av de nyaste

I min samling:



En lördag

En helt vanlig lördag kväll

Kommer en man ner på mötet



När det är dags för honom

Att dela

Säger han:

-Jag har inte så lång nykterhet

Men jag tror

Att jag är på rätt väg

Och att någon eller något

Hjälper mig



Nu i våras kom jag fram

Till ett vägskäl

Jag insåg

Att om jag inte slutar dricka

Kommer jag att dö



Men jag hade inte en susning

Om hur det i så fall

Skulle gå till

Jag hade ju försökt så många gånger

Men alltid misslyckats

Så jag tänkte:

jag får nog be om hjälp

det är det enda

jag inte försökt med



Så jag hamnade

På ett behandlingshem

I Juli



En dag

Var vi ute och gick

Det var varmt

Riktigt varmt

Och när vi kom hem

Hade jag bränt mig rejält

På flinten



Så när jag på kvällen

Hörde

Att vi skulle gå ut

Igen

Dagen därpå

Tänkte jag:

För tusan

Imorgon

Måste jag ta på mig kepsen



Följande dag

Också

En väldigt varm dag

När vi gått några kilometer

Kom jag på det

Kepsen

För fan jag glömde kepsen

Nu kommer min flint

Vara helt sönder bränd

När vi kommer hem



Det var när vi gått

Ytterligare

En bra bit

Jag såg det


I ett träd

Hängde en keps

Och jag tänkte

Det var ju märkligt

Men glad i hågen

Tog jag den på mig

Och gick vidare



-Ja?

-vadå?

Ja hur slutar historien

Nja hur den slutar

Vet ju ingen

Utom Gud


Herregud

Du är ju mer skruvad

Än jag trodde

Vi pratar

Om Gud

Och du börjar yra

Om en keps

Som hänger i ett träd

Nä du

du får komma med nåt bättre

nja

tyvärr

indicier

är allt jag har







Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-17 05:34



Bookmark and Share


  Carola Bouvin
haha den va bra, gillar optimismen :)
2013-03-17

  Jordgubbsodlare
Innan jag läste den här texten trodde jag inte att Gud fanns! ;)
2013-03-17

  SatansSon VIP
Jag har åtminsdtoner djävulen i min dator. inge n hacker funkar som den jag har.
2013-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP