Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kontraster ur verkligheten


solljuset livnär krusningar
så att vattenspeglarna
på gångbrons underrede
dansar i vårfrisk vind

i skuggan av operans tak
ligger en förfrusen man i koma
då han inget eget hem äger

ovanför syns fåglarnas skådespel
lika hjärtskärande som lekfullt
mot himmelsblå bakgrund

och i trappan till bibliotekets källare
sitter missbrukerskan med en färsk sil
skakandes efter år av utanförskap

människorösterna ekar över torget
när helgmarknaden äntligen stundar
med blommor och honung

där den modigaste av dem alla, tiggaren
sväljer sin stolthet och säljer sin själ
för att möta folkmassan utan ögon




Fri vers av Pärlemor
Läst 442 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-03-18 23:39



Bookmark and Share


  Mia Popiana
Tiden som är nu behöver ögon och ord som dina. Fortsätt att skriva!
2013-03-21

  SatansSon VIP
riktig samhällskritik.
2013-03-19

    ej medlem längre
Wow! Jag vet inte om det hela är en sann iakttagelse, men nog känns det äkta.
2013-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Pärlemor
Pärlemor