Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till en hel hög av underbara människor i en underbar stad.


Född i R


Någonstans mellan den zoologiska trädgården
och Hotel Rymdskepp föddes jag i en spårvagn
Ledd över floden drack jag du och skål med mig själv
när snön föll över allt det slitetvackra
och dagarna skyndade omkring
fyllda av kaniner och krokodiler

När avskedet kom lämnade jag fotspår i snön
på min vandring vidare
och en liten bit av mitt hjärta i denna stad

Som med sin sorg och sitt uppror
sin stolthet och sin fattigdom
sin egensinnighet och sina fantastiska desserter
blev en del av den jag aldrig vetat att jag var

Och en dag vill jag återigen sitta ner med
den store maestron och den rare bilägaren
med varmfamnskvinnan och ordhjälpsflickan
och dricka te och äta vaniljstänger

Och inga kaniner skall skymma utsikten




Fri vers (Fri form) av AgnesP
Läst 338 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-03-20 16:54



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Fan...det här gillar ju jag. Ditt sätt att skriva.
det är vackert och sagolikt och framkallar bilder på näthinnan.

Från en underbar man i en underbar stad. ;-)
2013-09-29

  Quasimodo
Härligt fin och sköljer i vågor in över uttorkade marker!
2013-06-14

  Zachrisdotter
Ljuvlig och rar text som lägger sig som en smekning i bröstet!
2013-03-21

  Stefan Albrektsson
Ooo, en sagolik vuxensaga. Kan inte säga mer än så... bokmärke!
2013-03-20

  catharina.jerbo VIP
fullständigt underbar!
2013-03-20
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP