Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fundering


Kon-trasten sjunger i gryningen

Det sägs att allt har en motsats,
att tillvaron är uppbyggd av kontrastpar.

Motsatsen till en ö  är en sjö:
ön är land med vatten omkring
sjön är vatten med land omkring.

Motsatsen till en dunge är en glänta:
en dunge är  träd
med öppen mark omkring
och en glänta är öppen mark
med träd omkring.

Men vad är motsatsen till en apelsin?




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 233 gånger
Publicerad 2013-03-21 12:55



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
chokladkaka! Apelsinen är rund med skrovlig yta, chokladkakan är fyrkantig med slät yta! Apelsinen är en frukt, chokladkakan en produkt!
2013-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP