Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lamentation


Marsvår

Marsvår I

Härskarorna flockas
Basunstötarna
och flygets allt envisare
attacker

Någonstans gråter ett barn



Men varför

Men varför
lekte de på barrikaderna
Såg de inte de annalkande tanksen
Hade de glömt
barnkammarens fladdrande TV-skärm
med de skakande vrålen
från tarmslitna offer

men varför….
och deras axlar bågnade
under den stora tyngden
Det allvar som krävdes av dem
var oerhört
De visste redan allt
Och visste intet



Marsvår II

Svärdet ljungar
likt en korsblixt över himlen
ögonen vänds i fasa
vems vrede är det
vems hat driver goda män
i döden



Ypres

Jorden ropar
sluter sig sakta, de döda äts
deras rustningar
tusen hammarslag, glömda

Kranium
lever dina tankar?




Fri vers av AndersPetter
Läst 151 gånger
Publicerad 2013-03-21 22:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AndersPetter
AndersPetter