Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Tankar i vardagen

  

stegen fortsätter

med jämna tåliga inslag

solen försöker leta sig fram

mellan molnen

 

mycken ensamhet

har jag samlat i min ryggsäck

både frivillig

men även mycket utanförskap

 

en av alla dessa vardagar

tar mina steg mig till bilen

kylan och dom isande vindarna

får mig att välja bekvämligheten

istället för att kämpa mot blåsten

och gå dit jag nu är på väg

till mina fyrfota vänner

 

jag har räknat vänt ut och in på mig

sett över vad som finns kvar

när allt är betalt

längtar efter en bukett tulpaner

eller en kruka med påskliljor

att förgylla min dag med

 

jag väntar med det tills i morgon

så jag får något vackert att vila

ögonen på när helgen kommer

och ensamheten är som mest

påtaglig

 

 

anits 21 mars 2013




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-03-21 23:24



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Vemodiga men som vanligt väl funna ord.

2013-03-31

  Ljusletaren
Vemodigt fina ord/ kram
2013-03-27

  ULJO
Berörande ord, och vilken vacker bild
2013-03-25

  ResenärGenomLivet
Fint att det finns något som kan förgylla din dag...dina ord berör mej...
2013-03-22

  Eva Helene VIP
Berörande. Hoppas blomman ska glädja och trösta!
2013-03-22

  Anya VIP
En text som känns. hoppas diktarjaget kan köpa en bukett.
2013-03-22

  Bibbi VIP
Griper tag.
2013-03-22

  Lars Hedlin
Berörs
2013-03-22
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP