Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tre dikter om vår och kärlek


Kärlek, vår

Flöjt

En flöjt skuren av vass

som växer vid din boning

vajande vass som samlar vindar

och smeker fåglarnas reden

 

Kärlek

Likt daggfukt smyckar sköra rosenblad
så fäster sig min själ i dina händer
ur rosens gömmor stiger salig nektar
och dofter sprids som får vår äng att tystna
vi vaggas sakta in till sommarnattsmystik

I mötet bubblar tysta ljusa skratten
där bryts kristaller knistrigt ur sitt fina gitter
där svärmar fiskar i ett stänk av glitter
och sidenmjuka vågor bryter sandens ordning
och brist på ordning till en annan brist på ordning

Så lustigt ter det mig när dina händer
ömt fattar mig och stryker över pannan
och dina läppar drar mig med till djupa kyssar

 

Vår

Lärkan

och den höga luften

brister i ett regn av drillar

Den blå kupolen

omsluter oss




Fri vers av AndersPetter
Läst 236 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-24 13:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AndersPetter
AndersPetter