Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om att de fina alltid klarar sig. för att det måste vara så.


en aning

Det finns stunder jag har en aning om
att du en dag kommer att bli helgonförklarad
det ligger i den sparade gråten
i blommor du sytt på de ensammas kravatter
i ord du kastat på de bortkomnas boulevarder
i tungor du vridit i led
i romansidor du lagrat i flaggpunschen
och i stenåldrarna du vakat vid min säng.

Det bor dagar i mina rum då jag har en aning om
att dina ballader kommer få cowboys att falla i tårar
de kommer lyfta på sina hattar lätta sina bälten
ur pistolhölstret hala upp en snusnäsduk
broderad av en farmor som älskade en man i varje berså
och torka saltat vatten från högerkinden.
det ligger i satsvävningarna
i papper du vikt till tranor i flykt
i sömn du glömt sova
i fikonlöv du ryckt av nakenmålade damer
och i alla hårstrån du räknat på min arm.

Det finns timmar då jag tänker
att mannen på bilden ovanför din säng
den magre våtbeklädde tyske gummistövlade
han med den stora gäddan i handen
som klädde hela din barndom i hårda konsonanter
hade fel när han sa
att du inte skulle bli så mycket äldre nu.




Fri vers av yrsa
Läst 729 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-02-24 18:45



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Åh. Jag kommer på mig själv med att tänka/känna: \'Hur kan hon ha förstått alla dessa världarna? Hur kan hon tränga in, och komma ut, och berötta så tydligt. Det finns en sådan bredd, och ett sådant djup av vad jag fick läsa ikväll.

Tack.
2007-10-12

  katastrofromantiker
Jag behöver väl inte säga att alla
tankar du rör vid med din penna blir guld?
2006-03-24

  Per Rydberg
Vilken otrolig känslighet du skriver med. Jag blir omskakad, upprörd, men tycker om väldigt mycket! Du skriver med ett språk som det gnistrar om i varje stavelse. Så olikt allt annat! Så sorgligt vackert!
2006-02-25
  > Nästa text
< Föregående

yrsa
yrsa