Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nästan ordagrant, efter valda delar av en tidningsartikel i Mitt I Södermalm 26 mars 2013 av Maria Lilja, angående Isabella Asp Onsjös rådiga insats, en natt på en bro.


mitt på Västerbron mitt i natten


“Hindrade man
(gjorde man det, hindrade vi någon?)
från att hoppa”

“Fick man”
(fick man? får man det? får jag?)
“att avstå från att ta sitt liv”

mitten av bron
Västerbron
han såg inte ut att vara på väg
någonstans
ingen jacka
tre på natten
kallt och blåsigt

hur mår du, hörru?
du tänker väl inte hoppa?

vad spelar det för roll för dig
om jag hoppar eller inte

jag tog tag i hans hand
strök den
pratade

som en kraftmätning mellan oss

gäspade, men jag såg att han grät

mellan glasögonen som satt tryckta mot kinderna
hade en pöl med tårar samlats

vad spelar det för roll för dig
om jag hoppar eller inte

så kom poliserna
snabbt och ödmjukt
tog tag i hans armar

innan mannen försvann
hennes visitkort i hans ficka

efter två veckor ringde han

ville tacka

befann sig på ett ställe
där han fick hjälp


så skönt att höra hans röst













Fri vers (Fri form) av SaraT
Läst 305 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-03-26 11:54



Bookmark and Share


  Ola Rydberg
Jag håller med
mänsklig text
om att bry sig
2013-03-26

  Tobias Hedlund
Ja, fint. Mänskligt.
2013-03-26
  > Nästa text
< Föregående

SaraT