Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vila


Fåglarnas häxdans

Allt oftare ser jag fåglar, mest råkor och kajor, flyga i intrikata, fyrdimensionella mönster. Jag har lärt mig att det är bäst att ta det kallt och vara försiktig, inte låta sig ryckas med och förhäxas av den magiska dansen och det ockulta budskap ljudet av vingarna tycks vilja förmedla.

Jag vet av erfarenhet vad som händer om jag låter mig ryckas med. Det har hänt alltför många gånger att jag hamnat i emotionell förvirring och fördunklat sinne.

Du förvandlas lätt till något annat och främmande om du mentalt lockas med i virvlarna. Du blir främmande inför dina nära och kära, om du låter dig dras med i de bevingades lockelser. Risken finns alltid att processen är irreversibel, att du inte kan finna din väg tillbaka till den gängse mänskliga gemenskapen. Du blir en råka utan vingar.

Att ha en råksjäl men inga vingar är ett öde värre än att vara en fallen ängel.




Prosa (Fabel/Saga) av Algotezza VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-27 12:29



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare

Och värst av allt: duvhöksdöden! ;) Rolig text, gillar den skarpt!
2013-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP