Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lotusbjällra





bjällra i solfönster

smältande
isdroppe

skälver lyrans strängar
i tonen av hennes fingrars blodsång


i solfönster andas
en bjällra

så vackert
tonande
in

låser varligt upp murens slutna port

mina ögon badar
i isdroppssjöns

stigande bladtoner





i





stilla
andas silvervindens violljus

vidgar blickens
vingesus

sju vita svanar
flyger ur pupillens djupa insikt

silvervindens mantel
sveper
hudar

skimrande

sju vita svanar
lägger sig tillrätta

i lotussjöns silverne

violljusklanger







skuggorna drar över mina dagar

jag målar
skuggorna med
mjuka breda molnpenslar

möter länderna
i sjöns

omsorgsfyllda
händer







steg kupas
av issmältande marker
händer gömda i fickor
andas
längtantill







solen
sköljde det vita trädet
in i mina ögon
jag såg
avtrycket av hans kropp
lutad
drömmande till stammen

hans ögons röda sånger

i molnoceanen

viskade in i vinden
så är min vilja
leva
nu

jag väntar in
stenknackaren vid min dörr







mosaikfönster i mina ögon

gråt ej älskade

var du
än är

drömmen
drömmen bär mina tröstefingrar
till dig

du min älskade
ej mött

gråt ej älskade
var du
än är

låt våra ögon mötas
i midnattsdiamanten

min saknad av dig
är oändlig

mitt hjärta brister

älskade

ljusna

mina ögon




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 297 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-03-27 22:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En stillsam ton och fint !!!
2013-04-05

    lenakarin
Vacker sorgesång, vacker!
2013-04-01

  Sunlight
så vackert...

utstrålar nya ord
ur drömmen
att leva
nu...

2013-03-28

  Lars Hedlin
Verkligent fint
2013-03-28

    ej medlem längre
så svidande vacker denna dikt- som solslöjor av brinnande fingrar
2013-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser