Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dans för en narr

 

 

Likt en narr genom livet

jag styr mina steg

med ett förflutet

som är kapslat i tanken

 

Ett rum i mitt huvud

en balsal där finns

där händelser

dansa i par

 

Över golv under tak

med kristallkrona stor

runt målningar

gjorda av vånda

 

Jag betraktar och ser

mig själv föra dans

med en parhäst

från det förflutna

 

Där framme orkestern

den spela en vals

för förlåtelsens läkning

och strävan

 

En strävan att

i tillförsikt se

på de paren

som för mig dansa och följa

 

Under kristallkronas sken

bland målningar och vals

med slutna väggar i sten

en balsal förseglad av tiden




Fri vers av Densen VIP
Läst 384 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-03 16:54



Bookmark and Share


  Gisela Nordell
spar din fina narrdikt
så jag kan läsa den
många gånger
2014-02-08

  Mona Nordkvist VIP
Den har nåt alldeles speciellt.
2013-05-08

  ULJO
Fint och vackert ordflöde
2013-04-15

  Lollitta VIP
ser
mig själv föra dans
med en parhäst


++++
2013-04-08

  Maj-Lis VIP
Vackert
2013-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Densen
Densen VIP