Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SJÄLVMORD...

Livet kan förändras från ena dagen till nästa. Den som finns hos dig i dag kanske är borta i morgon.
Brukar du berätta eller visa för dina nära och kära att du tycker om att de finns hos dig ?

Jag vet många som har försökt att ta den enkla utvägen när vägen känns lång och tung.
Jag vet också många som har tänkt vad livet har för mening. och att de vill, men vågar inte ta steget till döden.

Tyvärr så har jag också fått lov att möta någon som fanns den ena dagen men som var borta nästa. Denna person stod mig inte nära mig. Men jag visste vem den var och jag hade sett dens glada leende och hört dens röst och vem kunde tro att den skulle ta sitt liv.
Jag såg flaggan som hängde på halvstång och jag såg denna person framför mig som nyss hade varit så levande men som nu inte längre fanns.
Den fanns bara i mitt och i andras minne och här kommer denna att bevaras av de som höll den kär..

Då jag fick veta vad som hade hänt så grät jag och säkert många andra.
Allt kändes så overkligt, det kändes som en mardröm som man kunde vakna från och sedan glömma. Men detta kunde man inte vakna upp från eller glömma för det här är verkligheten. Denna person som hade andats samma luft som jag fanns inte längre.
Jag tänkte på alla som hade känt denna glada och underbara person.
Jag tänkte på alla vännerna som sa att den var en glad person som alltid brydde sig om andra och lyssnade på deras problem. Jag visste att den alltid hade en plats i deras hjärtan.
Samtidigt kändes det hemskt att denna person aldrig fick veta hur mycket den betydde för alla andra. För kanske hade denna person levt här i dag om du hade vetat att den var uppskattad och älskad.

Ofta tänker jag på denna person vad som har hänt med den och vart den lever nu. Om den bara ligger i den kalla och mörka graven även om den spred så mycket ljus på denna jord. Jag skulle ibland vilja veta om den kände mycket smärta innan den dog och varför den tog sitt liv. Jag vet att den skrev ett brev till sina vänner där de stod ” ta inte på er skuld för min död för detta är vad jag vill och ni har ingen skuld i vad som hänt.” //




Prosa (Novell) av Martina2
Läst 599 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2004-08-13 21:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Martina2