Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Idag

Idag  en dag

Igår en annan dag

Imorgon är den dag som änu inte finns

Dagarna är som daggdropparna på halmstrået

flyktiga och ångande i den varma morgonsolen

Du försöker  hålla dem i din hand

men minnet förbleknar

I ditt minnesarkiv stoppas de in och arkiveras

kanske för gott kanske tar du fram dem ibland

Och som med tummade sidor blir det fläckar

och fläckarna ändrar texten och det blir något annat

Ibland blir måndag onsdag eller lördag

och ibland blir det osagda det sagda

Och då kan du nästan bli arg på dig själv

för att arkivet är i oordning när arkivarien slarvat

Men bara nästan

för det är ju ändå inte det som är viktigt

Det viktiga är nuet det underbara nuet

som är förbi innan du sagt f l a s k a

Och där lever vi i det ständiga flödet

av minnen som flyter förbi

Och allt vi kan göra är att sakta gå ner i floden

och vända oss uppströms

För det är ju där vi kan leva och njuta

av den uppåtgående solens strålar

Lev och var glad du människa

för snart är det förbi

Punkt




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-16 20:08



Bookmark and Share


  Lärling
Sköna reflektioner kring livets dagar
2013-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP