Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tid

Tid är pengar lärde mig far, en myntkvot utan pardon. Den rinner mellan fingrarna varje dag i ditt liv.  Du kan aldrig spara den, men kan du tjäna mera tid?

Betänk hur det låter att säga att leva sunt förlänger livet. Och hur det då blir en vits att säga att du skulle vara tio år äldre om du levde sundare.

Men det är som med allt annat, att det är väntan som känns lång - inte det du väntar på. Så den som lever sunt lever i väntan. Och det blir litet som att stå på ett ben hela livet och inte våga röra sig. För livet är inte komplett utan alla delar.

Litet som jorden. kan du tänka dig ett jordklot utan tigrar, varg eller val. Ett jordklot som är indränkt i omtanke och säkerhet. Orökt och inkrökt.

Och medan du går där och känner dig säker så cirklar ändå jorden närmare och närmare sin undergång om några miljoner år. Har du tänkt vara så länge? Eller har du en idé om att din barnbarnsbarnsbarnsbarnsbarns ............ kan klara sig undan till en ny dimension?

Evigheten känns så lång  så lång, nästan som härifrån till det högsta berget.

Men det är inte det som är vitsen med tiden tror jag. Vitsen är nog något annat.

Hmmmm .. jag ska nog gå och fundera ett slag medan jag väntar.




Prosa av Linil VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-04-15 20:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP