Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Ingen vet

 

det finns ingen som vet

men tror sig veta

hur det känns

 

att gå med ständig värk

jag har lärt mig leva med den

en sjukdom som inte syns

 

den finns där alltid

ibland är den bättre

så kommer dagar

när den tär på mig

 

dagar jag har svårt att t

ta mig ur sängen

så har det varit i flera dagar nu

 

dagar när jag inte kunnat vända

mig i sängen hela kroppen

har känts som ett stort sätt

 

dessa dagar är dagar när

kläderna på kroppen gör ont att bära

dessa dagar

jag vill somna och inte vakna igen

 

den här gången har jag inte

stängt in mig, var till kyrkan

i söndags, sålde bröd till förmån

för behövande

 

igår tog jag bilen till sopplunchen

i församlingshemmet, det är skönt

att inte vara ensam när värken

ställer till det och allt känns tungt

 

fin underhållning av en man

med gitarr och sång, jag sjöng

med i alla sånger där allsången

nästan fick taket att lyfta

 

idag känns allt bättre, trots att

värken finns kvar, sång och

gemenskap är ofta bättre

än att ta mediciner som ändå

inte hjälper

 

ingen vet hur det känns

att vakna en morgon

då värken gör mig handikappad

och jag helst vill somna

från allt

 

 

anits 15 april 2013

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-04-16 09:23



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Säger som Resenär Genom Livet/kram
2013-04-17

  Bibbi VIP
Skriver under på Alva Johnsson
2013-04-17

  Alva Johnsson VIP


En stor eloge till en av alla tålmodiga kvinnor.
2013-04-16

  Lars Hedlin
Berörs..varm kram
2013-04-16

  ResenärGenomLivet VIP
Det är nog svårt att förstå hur värk påverkar, om man inte har varit med om det själv...man hittar sina egna sätt att leva med det...
2013-04-16

  Anya VIP
Värk är jobbigt och du beskriver det starkt. Bra att du hittar aktiviteter som motverkar.
2013-04-16
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP