Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Känslan

Känslan kan vara en kittling

som smeker din hand

och lugnar ditt inre

 

Du blundar och gungar bort

försvinner i dimman

en stund

 

Ett instrument med känslor

är du

vibrerar och fångar vågorna 

 

Ett instrument lyhört

för musikers anslag

där varje sträng vibrerar sin egen ton

 

Känslorna kan komma  över dig

alla på en gång krängande som ett skepp

på upprört vatten

 

Du kan kapitulera och ge upp

eller kämpa emot

och vilja ta kommando

 

En strid i ditt inre är det

svår och i värsta fall

blodig med offer

 

Som en vän skall du hålla dem nära

men som en fiende ännu närmre 

för det är då du gör dem nyttiga

 

Ett liv utan känslor är inget liv

för det är mödan värt

att finna  dina känslors inre

 

Låt dem växa och ta plats

men inte ta över

din  själ

 

För det är som verktyg

de hjälper dig fram

att hitta din mening

 

Hittar du hjälp i dessa ord

så är jag glad

att de blivit till nytta

 

Lev i frid min vän

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 139 gånger
Publicerad 2013-04-19 23:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP