Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utdrag från min nya bok som jag just nu skriver.


Råttor.

Försvinner ner i kloaker, vill bli smittad av något. Jag vet inte vad. Klär av mig, tvättar mig i avloppsvattnet, gnider in mig med råttors päls. De sprattlar i händerna på mig och hugger vilt i luften. Jag känner mig yr. Hela världen är ett köttigt öppet sår med skitiga tegelformationer som dricker ljuset. Fyller cementbuken. Jag svävar, släpper råttorna, de faller mot underlaget, klorna gör ett märkligt ljud. De samlar sig i hundratal, tusental, med gnistrande ögon följer de min nakna kropp böjas bakåt, och lyftas upp av ostynliga trådar. Någons röst ekar och försvinner vid ytan, jumbojets krashar i luften ovanför, förvandlas till kalk, faller ner likt regn. Ett fejkat vinterparadis sträcker ut sig i radien runt mig.




Prosa (Kortnovell) av Psykad
Läst 354 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-21 08:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
det mörknar i källarhålet, svarta och mustiga tankar..
2013-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Psykad
Psykad