Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Obscen och burlesk ny text till en välkänd melodi, - ingenting för pryda människor...


Omoralen i Västerbotten

Nu lustarna inom mig brusar
Och just du har väckt dem till liv
Din kurviga kropp mig den tjusar
Din hungriga blick intensiv
Som tigger om älskog i sängen
Eller på lappkåtans golv
Eller om sommarn på ängen
Det som blir är hälften av tolv
Gulligullan du vill ha ett gök, koko,
Så jag gör ett tappert försök, koko,
Kom älskling och smaka min lök,
Din chans kan gå upp i rök!

NU lustarna och för dig brinner
Vi dansar till sängs en skön vals
Och lemmen min in ut försvinner
Ibland även ner i din hals
Emellanåt in ut i musen
Och styv den nu min dragg
Men skriker snar biten av lusen
Med munnen ut du gett mig bagg
Gulligullan du vill ha ett gök, koko,
Så jag gör ett tappert försök, koko,
Kom älskling och smaka min lök,
Din chans kan gå upp i rök!

Du svarar mig och informerar
Från Baggböle kommen jag är
Dä sådana djur existerar
Bland kvinnfolk som haver begär
I Västerbotten omoralen
Har upphöjts till tukt och till sed
Av flatlössens bett lides kvalen
Långt ner nu i folkmassans led
Gulligullan du vill ha ett gök, koko,
Så jag gör ett tappert försök, koko,
Kom älskling och smaka min lök,
Din chans kan gå upp i rök!

I Umeå stad finns studenter
Och damer i mössa så vit
Bland björkarna där lätt det hänt är
Att de sprider flatlöss med nit
I språket de ej är vulgära
De säger blott coitus, latin
I överklasskick sättes ära
När nerlusad dam spelar fin
Gulligullan du vill ha ett gök, koko,
Så jag gör ett tappert försök, koko,
Kom älskling och smaka min lök,
Din chans kan gå upp i rök!

Men bakom den vackra fasaden
Dold utav bildning från bok
Som väl omhuldas i staden
Är dock allting lika på tok
Med ballar som dryper och slakar
I muttor där krylla av lus
Och skitar som de utbrakar
Under vart nummer i rus
Gulligullan du vill ha ett gök, koko,
Så jag gör ett tappert försök, koko,
Kom älskling och smaka min lök,
Din chans kan gå upp i rök!




Bunden vers av Pehr Werz
Läst 183 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-04-21 18:46



Bookmark and Share


    Max Poisé
Haha! Lysande!
Baggböle blev en ny bekantskap!

Int' ja bitter! :-))
2013-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Pehr Werz