Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en händelse i början på april/eget foto


Studsmattan

 

 

så har dom kommit fram

på var och varannan gård

där snön smält bort

 

studsmattan

 

på min promenad på väg

hem ifrån hundarna

hörde jag skratt, glada skatt

 

när jag kom närmare

såg jag hur barnen trängdes

och stojade nedanför en studsmatta

medan ett par tjejer var uppe

och hoppade på den

 

solen värmde, en av killarna

kom springande i shorts och

bar överkropp, barfota var

han också

 

jag tänkte när jag såg honom

här går jag har ännu vinterjackan

på mig, mössan den får hänga med

ett tag till, det hade ändå varit

fjorton grader kallt under natten

 

jag tänkte blir inte den killen förkyld

så har han tur, han hoppade på studsmattan

viftade med armarna ville säkert göra

sig till för tjejerna som fanns runt omkring

 

idag när jag gick förbi det stilla och tyst

på gården där studsmattan fanns

solen lyste lika mycket som igår

inga barn syntes hoppa och leka

när jag gick förbi

 

kanske det blev för mycket stoj och

lek igår barnen är trötta

den shortsbärande killen

ligger inne är ordentligt förkyld

med hög feber

 

än är det mycket snö kvar

marken är kall

så nog får vi vänta ännu en tid

innan våren är här på allvar

 

 

anits 22 april 2013




Fri vers av anits VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-04-23 00:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint.
2013-05-09

  Maria T
Fint om våren
2013-04-27

  ResenärGenomLivet VIP
Det heter väl att man ska svettas in våren...men det har barn svårt för...
2013-04-23

  Bibbi VIP
Gillar mycket!
2013-04-23

  Anya VIP
Finaa vårtecken....hoppas killen klarar sig. fin bild av häbret.
2013-04-23

  Ljusletaren
Så fin bild av härbret *gillar*
Vårtecken är barn och studsmatta plus andra lekar/ kram
2013-04-23

  Eva Helene VIP
Nya vårtecken - på min tid hoppade vi hage. :)
2013-04-23

  Lars Hedlin
Härliga vårkänsla
2013-04-23

    ej medlem längre
Vår kan vara värme och sol, men vindarna har inte släppt vinterns kyla.
2013-04-23

  Larz Gustafsson VIP
Våren har inte bara närmat sig city här i Gävle utan den är faktiskt här.
2013-04-23

  ULJO
Fint om vårens föraning


2013-04-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP