Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drakens guld

Jag spillde en droppe idag
en droppe blod rann från mitt hjärta

Du sårade mig med din girighet
din omätliga lust på mer och mer

Jag blev förvånad och fick avsmak
var det såhär att vara du

Mäta allt i sekiner och rubler
livets lycka i pengars vinst

Det vi sa om människors värde
och allas lycka var nu bara en dimridå

I den röken skymtade jag nu draken
vaggande sitt huvud och letandes guld

Här där jag svettas mitt anlete
jagar för nytta i människors lycka

Där ser jag dig skriva i kassaboken
kolumner för debet kolumner för kredit

De röda siffrorna glänser för dig av ondo
de svarta stärker din klättrande vinstiver

När är nog tillräckligt bra
när är lyckans visioner räknade i juveler?

Det är kanske jag som misstagit mig
trott det finns en måttstock för oss båda

När det är olika grenar vi tävlar i
kan man inte spela bowling med golfboll

Let the best man win
men inte med mig som deltagare.




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-26 23:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP