Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Valborgsmässoafton.

 

Små eldar lyser, syns från åsens högsta punkt

i afton sjunges glädje uti kören

med pappersblom på slag för några ören

och korta byxor,  äldre klär sig ungt

 

Sèn talens budskap ifrån oratören

där skrivna lästa orden väger tungt

snart kommer kvällens väntade höjdpunkt

med scout utsedd av organisatören

 

när skymningen nu låter kväll bli festlig

små eldar ringlar fram längs vägens ren

då kommer scouter i rad, en och en

och håller facklan utmed vinden, västlig 

 

i kalla händer scouter bär sin fackla

och sätter eld så torra riset rackla 

 

(c) tk. 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av thyra
Läst 362 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-05-01 14:09



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
VAckra vårled ,)
2013-05-01
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra