Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kyssande Vind

 

 

 

 

En lekande vind

en lekande smekande vind

den söker din grind

så yr förvirrad o blind

Den söker över land o hav

så full av dofter o trånad

den söker i vårens sav

i majsolens månad

 

Den söker din kind

den söker ditt böljande

hår

den söker din hals

o munnens blödande sår

Den söker ditt bröst

att vila o smekas

till tröst

den söker ditt lår

där äpplet har mognat till

höst

 

Den söker din sång

där vinden spelar din klang

där strängar av silke du spann

den söker ett djup

Att vila

i nätternas lysande spånad

en natt i fullmånens tid

i häggblommors månad

 

Den söker en storm

att dansa på rosornas bädd

med en som inte är rädd

som vågar  i vinden ta fatt

O valsa

i vårnattens trolska blånad

över ängarnas doftande skatt

i syrenernas månad

 

Den söker en vän

som kan trösta

när vinden mist

sin kraft

När stiltje rår

 o den glömt den styrka

den haft

då kan du blåsa

så ömt

så vinden vaknar o brusar

en natt i hänrycknings

tid

då lindarna doftar

o susar

 

Den söker en vind

som kan tråda

en vårlig kadans

där vi två blir till ett

 i en virvlande yr

seans

Där snurrar vi runt

under himlens

djupblå blånad

en virvelvind så stark

i gullregnets månad




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 391 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-05-02 00:25



Bookmark and Share


  Nina.H
Lekande lätt dansar dina ord
som fjärilsvingar över ängar..
Det är en fröjd att läsa!
2013-05-10

    ej medlem längre

Mycket vacker kärlekspoesi ...
2013-05-02

    ej medlem längre
Kraftfull text med ett intagande innehåll. Bilden, musiken och orden...ja, tillsammans ett underbart samspel.
2013-05-02

  Stefan Albrektsson
Underbart Bo! Och Stings "Fields..." med Eva C är makalöst vacker (ja, det där är två favoriter samlade på en plats).
2013-05-02

    ej medlem längre
Kärlekens vårvind kan inspirera till skön poesi.
2013-05-02

  ULJO
Underbar poesi
2013-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge