Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nya ordstäv

När du i världen irrar runt
när du ibland på käften får

Kappan ibland i vinden vänds
men lik förbenat är fodret slitet

Den andra kinden visas fram
men  de trasiga tänderna är olagade

Tålamod är en dygd
men inte värd en enda spänn

Dessa och andra visdomsord är tröttande
så fullständigt ur led i tiden

Skapade säkert av någon pösmunk
som satt på sin tron på säkert avstånd

Vickade kanske på sitt finger åt betjänten
som ilade på sin post att vara servil

Nutidens visdomsord behöver omformuleras
så låt oss se ..

Går du till psykolog är du inte klok

Ha inte bråttom - du dör inte fortare för det

Den är rik som vinner på Lotto

Hästhandlare bliv vid din läst, för där passar din häst

Ha inte för bråttom - slutet sitter i ändan på början

Av en politiker kan man lära sig att maximera med ett minimum

 

Snipp snapp slut så var detta slut




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-07 21:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP