Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skeppsbruten

Bakvänt bekvämt

sitter i båten utan åror

driver för vinden

solen på mig

fullt av vatten odrickbart

i botten utan plugg

öser förtvivlat

1 ut för 2 in

känner undergången

lägger mig platt

solen på mig

relingen nära nu

gupp på gupp

tittar en sista gång

tut säger horisonten

blinkar förbryllat

öser förtvivlat

2 ut för 2 in nu

tuuuut tuuuut säger det

jag blickar mot hägringen

närmare och närmare

relingen vickar olyckbådande

jag tänker på sista stunden

en fena bryter ytan

ett öga som glor

över slipade knivar

tuuut tuuuut

kommer räddningen? kommer den nu?????

runt simmar fenan

en skugga vid min sida

en stege ur tomma intet

jag slänger mig 

vrider mig ur kvivars snara

långt under mig

relingen ger upp suckar

plopp plopp

ett öga glor upp i luften

besviket

lommar iväg med slokande fena

jag är räddad

vänder mig om på däcket

turbanklädd herre

"Kapten Nemo till er tjänst"

leende tar jag hans hand




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-05-07 21:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP