Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inspiration

Hur övar man upp inspirationen?

Är det som att räkna mattetal?

Jag har försökt och suttit med papperet framför mig

pennan krampaktigt i handen.

Pappret liksom ligger bara där och väntar på mig

gäspar litet och blir uttråkad.

Till slut förbarmar jag mig och börjar rita litet figurer.

Det är jag dutkig på.

Jag kan fylla ett helt papper med små stjärnor,

nästan som ett mönster till en korsstygnstavla.

När jag fyllt pappret blir jag litet skamsen.

Var detta allt jag kunde få ur mig?

Googlar på wikipedia " (av latin inspiro, inblåsa, väcka liv i), ett stimuli som sätter igång mental verksamhet).

Hmm .. jag behöver alltså stimuli .. räknas ett glas vin?

Sippar så ett glas .. tittar på ett nytt papper.

Pennan rör sig rastlöst över pappret igen. Och det blir en ny korsstygnstavla.

Nää .. jag tror det är något annat som skall till. Ska fundera på det.

 

 




Prosa (Kortnovell) av Linil VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-05-08 20:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP