Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skrevs i februari 2002.Handlar om roll utdelning som jag en lång tid kände djupt inuti mej men det har säkert upplevt andra människor också


fången och konungen


en som ödmjukt skriker genom natt
den andre som står ståtlig i morgongryningen
utdelning som utmanar till skratt
och tankar i flikt som de fångade nyligen

en fånge till en jordisk konung
samma krop,en själ med två olika roller
ibland bittert,ibland söt som honung
varför kräver konungen mer än fången tål

ett lås för cellen och ett för konungariket
och vad göra nu när timmen är kommen
ja,de föll hastigt för tricket
då när smaragden uppträder i våren

tystnad i dalen eller ett melodisk sus'
dags för uppfyllelse av ett gammalt orakel
båda känner igen ännu ett plus
och väntar gemensamt på lovande mirakel

äntligen försoning och samma roll
uppdrag är samma i den heliga dal
bort med varje nyfiken troll
förlåt alla men jag måste hålla detta tal




Bunden vers (Rim) av Nasuf Makoli
Läst 273 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-05-08 22:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nasuf Makoli