Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kvinnan i nöd


varför kvinnor gråter

tyst kom hon på tårna till mamma och gråtande började prata
mamma, min man började arbeta högt på byggnad och minsta fel kan honom sänka
hela tiden tänker jag på det och kan inte mer med munnen lata
även mina tårar lättar inte mig vid tanke att jag kan bli änka.

långt i en annan stad gråter en tjej, söker tröst hos sin väninna
jag kom på min kille med en annan flicka i hans barm
snälla hjälp mig med råd hur ska jag sluta grina
och hur få honom igen så att han faller för min charm.

ännu längre i en annan stat en kvinna fäller tårar
i en hand hon håller fotografi på en man och i andra flaska vin
hon skriker jag och min älskande är två dårar
alkohol störtade vår lag och livet tillsammans är inte nu mer fin.

vad skulle hända om alla kvinnor skulle tillsammans börja gråta
deras ömma hjärtan skulle med smärtor framkalla domedag
troligen skulle då i öronen hos alla bara skräck låta
visst är det bättre att kvinnor ska bli i bra form och lag.




Fri vers (Fri form) av Nasuf Makoli
Läst 263 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-08-20 00:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nasuf Makoli