Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Chopin

sökande

hans nakna ansikte
vändes mot himlen
strilande regn

någonstans kunde han känna tonerna
men ännu inte höra dem



hon lät sina fjäderpenna dansa över
det grå papper som låg där
utbrett väntande på att fyllas
upp av hennes mod och kampvilja

han kände hennes ögon på sin sjuka kropp
värmdes av den oro som smaksatte
hans soppa

båda visste att "soten" skulle ta honom
förtvivlat sökte han tonerna som
skulle ge honom balsam
i dödens väntrum

regnet
föll

föll

tungt droppande
iskallt droppande

blev inspirationens flöde som hans
mästerliga hand skapades ett preludium
av

död och liv möttes
födelsen av odödligheten
var skapad genom detta preludium

















Fri vers av Elwania
Läst 408 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2013-05-10 08:53



Bookmark and Share


  Gisela Nordell
Chopins regndroppspreludium väcks inom mig
ser pianot uppe i waldemosa på Mallorca
framför mig
en vacker ton i dessa rader
som minner om denne store
kompositör
"värmdes av den oro som smaksatte
hans soppa" fint uttryckt Georg Sands
och Chopin sammanflätade

2013-12-29

  Jan Widströmer VIP
Alluderar väl på det välkända "Regndroppspreludiet" tänker jag, och historierna kring detta. Är själv en stor beundrare av Chopins musik och rekommenderar därför bla Ballad nr.1 som betytt mycket för poeter.
2013-05-19

    ej medlem längre
Tolkat med känsla
kraftrelation
i livets skapande
skådespel

2013-05-19

  agneta pichler
ja.. Älskade Chopin

får lyssna lite..
de var längesedan..
2013-05-15

  agneta pichler
ja.. Älskade Chopin

får lyssna lite..
de var längesedan..
2013-05-15

    Ava He
han levde med en känd författare en kvinna som skrev underförtäckt namn George Sand. jag älskar hans musik
2013-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Elwania
Elwania