Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggan

Jag är en skugga bredvid en man

en skugga som bara finns ibland

Jag behöver solen för att finnas

annars finns jag inte

Som en skugga är jag utan djup

antar min figur som något nästan likt en man

Endimensionellt utan färg lever jag mitt liv

men behöver solen för att finnas

Jag ser aldrig solen men anar den bakom min rygg

solens hetta värmer aldrig min kalla figur

Förgäves försöker jag lossa mina bojor från mannen

men det är lönlöst att försöka, jag är kättrad

Jag är en skugga som lever av en man

smyger runt hörn och sträcker mig mot friheten

Friheten som alltid är precis bortom räckhåll

och lockar mig till något nytt och okänt

Jag är en skugga som lever när det finns sol

nu längtar jag efter molnen som får solen att försvinna




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 152 gånger
Publicerad 2013-05-10 19:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP