Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gökens rop

När ängen börjar blomma
och björken i sin lund
bär musöron på grenen
vid arla morgonstund

När majsolen leker
tafatt på insjöns vatten
då spelas det av lockrop
till långt in på natten

Där hörs han så tydligt
från buskar och grenar
en hyllning till kärleken
är det som göken menar

När termosen töms
vid morgonens scen
det hoas behagligt
från gökottans gren

När timmen är slagen
för lång morgonpromenad
man gläds av glada lockrop
långt från bullrig stad

Det kvittrar av läten
och gökens glada trall
ett efterlängtat ljud
från skogens höga tall

När dagen går till ro
han hörs över ängen
en insomningstimer
för tillfället i sängen

När höbalen bärgats
och hösten återstår
då tystnar gökens rop
tills det åter blir vår

Snart drar han sig tillbaka
för att vila sin stämma
gökens glada rop finns nu
i klockuret där hemma




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 670 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-05-12 03:43



Bookmark and Share


  anits VIP
En härlig vårdikt
2013-05-16

  agneta pichler
poesi om våren
så fin
2013-05-15

  ResenärGenomLivet VIP
Det har hänt så mycket i naturen under kort tid...det är svårt att hänga med...men mysigt skrivet...
2013-05-12

  aol
en härligt vacker vårdikt,
2013-05-12

  Marianne Räf
En del fåglar har stämmor,
oslagbara, som man verkligen
lystrar till, då de höres. Fint!
2013-05-12

    ej medlem längre
Härliga vårtoner
2013-05-12

  Ninananonia VIP
Härligt med vår och göken..
2013-05-12

  Maj-Lis VIP
Underbart diktat
2013-05-12

  Eva Helene VIP
Härligt!
Själv hörde jag den ropa härom dagen, alltid lika välkommet.
2013-05-12

  SpamPippiL VIP
Finurlig slutkläm :)
2013-05-12

  Angel of love
Väldigt fin och vårlig.
2013-05-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO