Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Under invasionen av Normandie 1944 behövde de allierade kunna känna igen varandra i mörker och tät vegetation. Därför uppfanns en metallbricka som avgav ett slags klickljud. Ett klick skulle besvaras med två klick från en vän och allierad.


Klick?


Andas oregelbundet nu
bakom häcken
svetten
hjälmen som skymmer sikten
för stor
tramp bakom häcken
således skjutklar

- Klick?
- Klick klick!

Således en vän,
aldrig dödat förut


Jorden fuktig här i sänkan
sipprar vatten
blöt
ligger på kvistar som skaver,
stel och öm,
tramp bakom häcken
således skjutklar

- Klick?
- Klick klick!

Således en vän,
aldrig förut förött


Huden knottrar sig
fukten och natten
kyler
läppar och skuldror rister
frusen och kall
tramp bakom häcken
således skjutklar

- Klick ...?
- Klick ...?

Således ...!




Fri vers av R.M.Z.
Läst 240 gånger
Publicerad 2006-02-28 15:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

R.M.Z.
R.M.Z.