Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rappning i grönt, är en vårdikt i rapp stil tillägnad alla kreativa människor som inspireras av våren och då särskilt det skrivande och målande folket..


vår-rapp

Rappning i grönt


Vårens gröna iver, när man målar och skriver

Pia köpte pensel på två millimeter
måste måla strån och gräs och inget mer klet där

viskas: två millimeter, två millimeter


Sluttningar och skiktningar, fällningar och spill
allt kan fångas in , och lite lite till.


Ser det ut som fuktigt eller ser det ut som torrt?
Ska du måla över eller ska du sudda bort?
Är de här med måleri en utrustningssport?


Vårens gröna iver, den kliver och kliver


viskas: kliver och kliver


Sociologiska alienationer
Livskris på livskris på kärleksrelationer
Entomologiska myrstacksaktioner


Om vintergrönans blommor pistillerna saknar
och surret och suset när bikupor vaknar


Fibbla och maskros och kabbeleka
okra och kadmium, gult, aldrig tveka


kvällsljusdimmer med bladlusflimmer


Spana efter grön kulör leta efter grönska
allt ska man kräva, drömma eller önska


Vårens gröna iver, vi målar och beskriver


Nyss var byn liksom kylig och grå
Nu kan alla se att nu är grönlyset på


viskas: grönlyset på, grönlyset på, grönlyset på

HALLÅ




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-05-15 08:23



Bookmark and Share


  Connie
Grön skön text!
2014-02-25

  ResenärGenomLivet VIP
En dikt full av vårens gröna iver...härligt...
2013-06-08

    ej medlem längre
Haha! Den minns jag du skickade till mej, blev genast på gott humör!
2013-06-06

  Alva Johnsson VIP
Friska glada fläktar.
Gör en vårglad.
2013-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP