Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
uppmärksamhet är ett fantastiskt bra ord. ett riktigt nyckelord för mig. ormvråks-bild för filosofer


Fågel Fri

Fågel Fri

Jag såg en ormvråk sist vi körde upp till landet
den hade satt sig i ett alltför litet träd

Den lilla björken skakade i konvulsioner
i sitt försök att hålla riktningen mot skyn

En sådan amatör du är du unga ormvråk
där får du kämpa för att ta dig upp igen

Man kunde se ett litet brungrått bylte ligga
ett nedlagt småvilt delvis utspritt under den

Du har väl tagit dig en paus efter lunchen
och pustar ut i gungan efter morgonjakt

Då slog den sina stora bruna vingar kraftfullt
och fylld av energi i skyn den steg och steg

Jag drog en suck av lättnad såsom många mammor
som ser de unga klara sig på egen hand.

Vad skönt att se den stora fågeln lyfta
försvinna mycket fortare än bilens fart

En liten hälsning från den stora världen till den lilla
för nog har fågeln nåt jag aldrig nånsin har...

Tänk att va sån' ,att röra sig i varje tänkbar riktning

den käkar sork

den gungar björk

och bara drar...

******




Bunden vers (Annat versmått) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 469 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-05-15 15:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vissa fåglar imponerar med sin stil. De har mycket på sin repertoar som "gunga björk". En ny iakttagelse.
2019-02-11

    Amisan
Mäktig och fri, som du och din poesi.
2013-09-23

    ej medlem längre
Du målar en underbar tavla med ord.
2013-05-21

  Alva Johnsson VIP

Att gunga björk.....Härligt!!
2013-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP