Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leda

Leda eller förledas

det är frågan

Ska du få någon att göra som du vill

måste du lura och bedra en smula

Skillnaden mellan solochvåraren och ledaren

kan vara hårfin

Men vi vill ju så gärna förledas

tro på att någon annan visar vägen

Att vi då lurar oss själva är ju klart

för ett bländande leende bedrar

Och lyckliga är vi tills vi upptäcker

- det var ju bara fejk och båg

Då skriker vi och gnäller om lurendrejeri

Men i verkligheten är ju den bäste ledaren

den som lämnar mig ifred

med en lapp på köksbordet -

"mjölken är slut, skaffa ny"

För nog är det så i regel att vi vill kunna själv

som det lilla barnet som stolt lärt sig skriva sitt namn

Så solochvåra litet till du som leder tills du blir genomskådad

men jag ska iväg och köpa mjölk




Fri vers av Linil VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-05-29 20:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP