Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lotushänder





i arken lade de sig
växterna
bars till huset
med risdörrar
jalusier

mandelöga bugar in i vindens mjuka
körsbärsblom
vari silverklockor svarar templet
de kom från när från fjärran

hon knyter vägarna samman
i ett i en

origamimakerskan
viker tranor
viker allvärldar


dörrarna till huset med tunna
lyssnarväggar är ej stängda

viskar
ja
ja

fåglar följer vindens andning

körsbärsträden
regnar blad

in i hennes lotushänder






nattblomma


flätar fingrar
in
i

bönekorg


doften
skimras

genom springor


väcker

morgonblommans
spektral




lås upp
allt det du ser

möt allts sagor




detta är

inlyssnande medvaro



i bilder vilka mjukt vattnar din själ



var kalken
vilken tar emot


bjud din törst morgondaggen
uppstigen ur skymningsdagg



skapas
det jag bär

viskar
hon

i vinden




orchidevinge
i himmelsmolnets
trädkrona


spinner
väver

kolibrivingens
rörelse

regnskogens strängar
vibrerar i skönheten
av

orchidevingens
närvaro

gyllensteg
rörs mjuka
i månsonater





Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 270 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2013-05-16 00:06



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
En Lisa för själen att läsa.
2013-05-17

  Linda CH VIP

2013-05-17

    ej medlem längre
Min själ sjunger när jag läser din vackra poesi:)..
2013-05-17

  Nina.H
Så vackert sammanflätade sagostrofer..
Tycker mycket om.. "dörrarna till huset
med tunna lyssnarväggar är ej stängda ".


2013-05-16

    Birgersdotter VIP
Skön vacker sagostämning
2013-05-16

  Yrre VIP
O, alts sagor, dem vill jag höra!!
2013-05-16

  Lars Hedlin
Fagert och ömt i värme du skaldar!
2013-05-16

  Tarantaran
jag skulle bli
lycklig om jag
kunde skriva
så här vackert.
kan inte tänka
mig annat.
2013-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser