Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Livsglimten


Vad är en dikt – vad är ett liv?

Vad är en dikt
som ingen längre läser,
består den fortfarande av ord?
Eller är den bara
en samling tecken
på ett papper eller en skärm?

Vad är en dikt som aldrig lästes?

Vad är en tanke
som aldrig yppades,
en känsla som doldes?

Vad är ord av kärlek
som fastnade i halsen?

Vad är tystnaden?
Vad är tomheten?
Vad är frånvaron?
Vad är glömskan?

Är det vad som återstår
en dag
av vår tid, av våra år,
när vår tid har blixtrat förbi…?




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-05-17 18:01



Bookmark and Share


  Lavinia Röd
Dina ord får mig att reflektera. Intressant och trevlig läsning om existensen.
2013-05-17

    ej medlem längre
filo
so
fiskt
2013-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP