Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har under några år deltagit i nättidningens sourze utbud - dels med några artiklar, men mest som forumnist. Intressant och lärorikt har mitt omdöme varit tills det byttes mot vämjeligt för några dagar sedan.


Sourze.se sviker skribenter och debatt

Sourze är en svensk webbtidning som lanserades 2001 och gällde för att vare en av världens första medborgarjournalistiska tidningar på webben, dock har en på senare tid sorglig censur börjat praktiseras till förmån för en uttalad tokfeministisk hållning utan all rim och reson.

Gamla skribenter företrädesvis med manligt kön har helt uteslutits om dom vågat kritisera den nye oerhört låga journalistiska nivån på ett gäng unga flickor vars huvudsakliga slagpåse varit.män och manligt beteende.

Med fog kan man påstå att sourze inte längre lever upp till någon som helst journalistisk renhårighet då dess redaktion gubbsjukt släppt lös dessa femoorigenterade skribenter som tillåtits skriva vad som helst under mottot "Våga vägra ta debatten!" och därefter förstört all debatt genom nedlåtande irrelevanta anklagelser om "rasism och näthat" där - de facto - intet sådant förekommit.

I dag gäller således inte sourze gamla ambitioner.
Yttrandefriheten är obefintlig om den inte håller sej inom given ram av total flathet inför feministisk manshatsretorik - och skulle någon (som undertecknad) ha den "dåliga" smaken att protestera mot detta snedvridna och journalistiskt förkastliga förfaringssätt så blir det bara tack och adjö, och blockering.

Nåja - samhällsklimatet hårdnar, det är det många som vittnar om och fler blir det - i takt med detta sjunker moralen och de som en gång stod upp för mänskliga värden faller i dag för den snöda lönsamhetens bila som på "sourze" där olönsamma åsikter som ifrågasätter femoidealens anstormning förväntas störa reklamintäkternas kassaklirr och därför hellre än att ta debatten saklöst amputeras.

Illa, mycket illa!

Bizon - tidigare sourzeskribent.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Bizon
Läst 327 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-18 10:01



Bookmark and Share


  Annika Persson
Att journalistiken kan vara oerhört låg har den visat prov på åtskilliga gånger, men vem vill ha en så'n usel kvalitet på media? Om folk inte har nå't för sig
dras de väl till skiten.
2013-05-26

  stenen/ Yv Ericsson
Oj. Ja inte bra alls. Tyvärr har sådana forum en tendens att dra i väg..i olika eller likriktade riktningar.
Jag skrev där under en period. Men bad dem ta bort alla mina texter....
Stötte på dig då :)
2013-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Bizon
Bizon