Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiggeriets bistra sanning!

Orsaken till tiggeriet är att det finns folk som gör tiggeriet lönsamt.
Jag har någon gång också fallit för frestelsen att ge en slant,
fast jag vettat att den slanten bara gjort ont värre.

Ge inget! Ger ingen nått måste dessa tiggare lösa sina försörjningsproblem på något annat sätt - framför allt kommer dom då att använda sina tillgångar till annat än tiggeriresor till övriga eu.

Och kanske skulle dom inte heller ha sålt sina hästar till lasangefyllning om det inte visat sej att det går att få ihop några slantar mer genom att stå med håven vid knegarnas vägar i resten av eu.

Kanske skulle dom ha kunnat locka med den nu till stor del förödda rumänskt genuina landsbygden - med underbar zigenarmusik - dans och riktiga fester på ängarna mellan ny hässjat hö.

Hade de rumänska romerna förstått bättre så skulle vi sluppit tiggeriet - eller om vi hade förstått bättre i vår hjärtnupet vettlösa ondska.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Bizon
Läst 334 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-05 11:21



Bookmark and Share


  Madeleine Richter
Skulle gärna åka till rumänska ängar att dansa bland hötapparna.
2013-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Bizon
Bizon