Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är ful

Du är så ful att bussar stannar

din uppsyn får hästar att gå i trav

och nunnor gör korstecken

Din uppenbarelse är frånstötande

och får gammalt folk att mumlande sätta av

Ja du är så ful att klockor går baklänges

och månen darrar på sitt himlavalv

Att tänka på dig är en ansträngning av mått

så att min rygg nästan går av

Du är ful så ful att det finns ingen återvändo

herre min skapare ta tillbaka dig på öppet kvitto

Gör om gör rätt, skapa en månniska med gyllene hy

det gyllene snittet till mått och aprikosdoftande armhålor

Och släpp sedan dig till spegeln och låt  den gamla ramsan ljuda

"spegel spegel på väggen där, sig vem som vackrast i landet är!"

Ty världen är för de genuint vackra varelserna

som befolkar varje sida.

 

Amen!




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-19 17:39



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Världen tillhör dom vackra" sjöng Mörbyligan.
Nåväl.
Det skiter jag i.
2013-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP