Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kantens kall


budbringarna lägger önskningar
och snurrar guldäpplen sakta bland silverskålars sagor
vindarnas sånger spelas i glömda pipors form
människa o människa
kom till Vintergatans kant
låt drömmar flockas mellan hand och hjärta
se stjärndjurens vandring mot nytt och oförtalt
i allt det skröpliga mönster av liv
och sällsam nåd uppenbarad varm





Fri vers (Fri form) av AgnesP
Läst 243 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-05-20 12:57



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Du är verkligen bra på dessa sagolikt drömlika texter. Tycker om bilden av hur drömmarna flockas och stjärndjurens vandring.
2013-05-21

  Ulf D VIP
Att sitta där vid vintergatans kantsten och dingla med benen som barn gör, vore något sällsamt att önska kanske finns den där, den där stunden en dag längs vägen då vi lyfter huvued och ser alla ljuspår på firmamentet och undrar.
2013-05-20

  Nanna X
o så vackert! sagometaforer i djupt personlig väv!
2013-05-20
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP