Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Komersialismen har kommit för att bekämpas.

Att vara "streetsmart".

Det är väl bara att konstatera att alla har rätt att få göra ett eller annat misstag.
Oundvikligen kommer det en dag då det är min tur att få begagna mej av den rätten.

Men man lär av sina misstag säjs det även, och det låter ju som om det finns någon nytta även med misstagen.
Men, här är det på sin plats med ett "men" - den upprepningens pedagogik som ständigt utsätter oss för kommersialismens hungrande predatorer tröttar ut vårt försvar - det är lite som med Petter och Vargen.

Rätt vad det är så står vi där och nosar på faran - en trevlig representant för nått elbolag eller mobiloperatör som gått kursen och snackar omkull oss tills vi bara säjer "ja, ja" för att undkomma detta kväljande tillkortakommande och säljarens slickade hår och cobrasnabba pladder.

Vacklande tar vi oss därifrån med ett kontrakt till en elleverantör som ska säkerställa vår leverans av billigaste elen samt mest miljövänlig dessutom - eller ännu en mobiltelefon vi inte behöver i bagaget - kanske kan vi ge den till nått barnbarn.

Hu! - dessa marknadskrafter! Denna tidens gissel har kommit för att bekämpas - kan vi det? Orkar vi?




Övriga genrer (Essä/Recension) av Bizon
Läst 275 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-26 09:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bizon
Bizon