Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(skriven i slutet av 90-talet. Man återkommer till sina rötter emellan åt och funderar tyst för sig själv; "Varför skrev jag denna och hur kom det sig att jag skrev så då och inte behöll vissa aspekter?")


En Sägen


Det fanns en sägen
som en gång sa
Att en man och en kvinna
liksom du och ja'
Skulle mötas och förälskas
för att alltid trivas
Båda där finnas
för att aldrig från stigen skiljas

Lyfta på var och varannan sten
eller studera i detalj, varje gren
Följa stigen till stranden
hållandes varandra i handen
Glädjas av varandras kraft
utan att missbruka sin makt

Jag hörde en gång denna sägen
Har nu inte hört den på länge
Undrar, vart tog den vägen




Bunden vers (Rim) av Synx
Läst 249 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-26 17:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Synx
Synx